maanantai 4. lokakuuta 2010

Sunnuntai suharit

Kuluvalla viikolla Tolosen Ismo kyseli josko lähtisin sunnuntaina seuraksi lammelle Heinävedelle . Eipä sitä sunnuntaille muitakaan suunnitelmia ollut, joten lupauduin mukaan. Ismon kanssa nähtiin viimeksi Nokisella juhannuksena, eli ihan mukava oli pitkästä aikaa päästä näkemään.

Ismo sanoi saapuvansa paikalle klo. 12.00 kantturoilla, joten tähtäsin itse samaan. Oma suhteellisen lyhyt 50km matka taittui kuitenkin joutuisasti ja olin luvan oston jälkeen paikalla vähän ennen Karttulan matkaajaa. Epäonnekseni huomasin, että normaalisti tyhjä lampi vilisi ihmisiä ja parkkipaikalla napotti viisi autoa. Ismon saapuessa viriteltiin vavat ja siirryttiin alas lammelle.

Syy väen paljouteen selvisi, sillä paikkaa ylläpitävällä kalastusseuralla oli ollut kalastuskilpailut lammella. Saapuessamme tilaisuudesta oli jäljellä enää punnitus, joten meille riitti rannoilla tilaa. Pinkit liitsit perukkeissa suuntasimme aluksi lammen toiseen päähän, josta sainkin melkein heti kaksi kalaa. Samalla tuli testattua enimmäistä kertaa kalan kanssa Vision GTfour SW fast #6 9'. Nopeasta aihiostaan huolimatta vapa piti ensimmäiset kalat nätisti kiinni.

Tuuli kävi ikävästi pitkin lampea kalastamaamme päätyyn. Välillä vähän hirvitti, kun Ismo oli perinteisesti puristellut gramma tolkulla mustikkaa liitsejen väliin ja yritti tuulessa #3/4 vavalla tarjoilla viritelmäänsä. Vaikka touhu vähän hurjalta näyttikin, niin sieltäpä vaan kohta tuli ensimmäinen kirjolohi ylös. Jonkun ajan päästä Sonikki taipui taas ja peli tasoittui kahteen kahteen.

Hyvän alun jälkeen syydettiin loputtoman pitkältä tuntuva parituntinen tyhjää, kunnes Ismolla vapa taipui. Kala osoittautui kuitenkin pieneksi haueksi. Heti perään sain itsekin pienen hauen ja pikaisen tarkistuksen jälkeen vastapeluri myönsi minun kalan olevan suurempi. Tämän jälkeen hiljainen hetki jatkui.

Viiden jälkeen alkoi näkyä kalaa pinnassa ja samantien Ismo saikin kolmannen kalansa. Kello oli jo sen verran paljon, että itse metsästin ruokakalaa, joka siis olisi minun viimeinen. Tilanne näytti jo toivottamalta, sillä sain usean tärpin peräkkäin, mutta yksikään ei ottanut pysyäkseen. Puoli kuuden jälkeen kala kuitenkin tarttui ja 1.5kg kirjolohi sai pappia. Oma 6h/1 kala lupa tuli täyteen, mutta Ismolla oli vielä neljän kalan luvasta yksi saamatta. Ilmeisesti Päällikölle oli jäänyt vähän huono maku suuhun minun suuremmasta hauesta, joten hän päätti saada vielä sen neljännen kirjon. Peratessani kalaa Ismo saikin neljännen kalan kiinni. Rauhallisen väsyttelyn jälkeen haavitsin kalan ja näin ollen molemmilla oli kiintiöt täynnä.

Reissu oli varsin onnistunut, sillä kalaa tuli ihan kohtalaisesti ja seura oli hyvää. Tapahtumat olisivat voineet jakautua vähän tasaisemmin tuolle kuuden tunnin rupeamalle, sillä välissä meinasi usko loppua. Seuraava reissu olisi mukava suunnata Karvioon, mutta kavereiden puheiden mukaan varsinkin viikonloppuisin on ollut kymmeniä ukkoja kosken rannoilla. Pitkien koulupäivien takia viikolla ei oikein ole mahdollisuutta lähteä kalalle, joten syksyinen Karvio saattaa jäädä käymättä. Rauhoituksen jälkeen suuntaan ainakin kotikoskelle ja ehkäpä tässä tulee vielä lampireissujakin heitettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti