sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Sidontaa ja uusia vehkeitä

Vuosi on vaihtunut ja ensimmäinen perhokalastuskauteni on takana päin. Nyt vaan odotellaan tulevaa kautta välineitä päivitellen ja perhoja sitoen. Välinepäivityksistä sen verran, että loppu syksystä ostin hauen järvikalastukseen ja suuremmille koskille #7/8 10' Flextec XRD44. Nyt hiljattain bongasin Rialinnasta vapaan Loop Multi 6-9 kelan ja Loop Custom II ampparin. Toivottavasti nämä pelaavat hyvin yhteen ja pääsen keväällä testaamaan vapaa ampparin pätkimisen merkeissä. Muita välinehankintoja ei näillä näkymin ole tulossa tälle talvelle.

Perhojen sidonta alkoi välittömästi, kun kalalle ei enää kyennyt. Alussa oli havaittavissa pientä materiaalivajetta, mutta onneksi Mistpoolista löytyi kaikki tarvittava, paitsi streamerkoukut. Sidontakin kehittyi kesän aikana niin paljon, että lähes kaikki vanhat sätökset joutuivat armotta roskakoriin. Kaikki piti siis aloittaa puhtaalta pöydältä.

Nymfejä ja pupia valmistuu

Sidonta alkoi nymfejen ja pupien parissa. Menneenä kesänä nymfeistä jänökuula/kuulapäänymfi/GRHE, miksi kukakin haluaa sanoa, toimi itselläni ihan hyvin. Ajattelin siis panostaa tämän perhon erilaisiin muunnoksiin ja myös niihin jo toimiviksi todettuihin malleihin. Sidoin myös muutamaa väriä keveitä kuulattomia nymfejä esim. pinturin alle roikotettavaksi. Pupia sidoin myöskin vain muutamaa eri mallia, eri kokoisina ja värisinä. Suurin osa pupista on tarkoitettu pintakalastukseen, mutta myös muutama "pohjan läheinen" kuulallinen malli löytyy. Veli Autin VA pupa toimi kerran Korpilohella, kun mitkään muut perhot eivät kelvanneet. Sen johdosta niitä löytyy rasiasta 10, 12 ja 14 koissa.
Larvojen väkertämistä

Henkilökohtaisesti en todellakaan pidä larvojen sitomisesta. Lykkäsin niiden sitomista koko ajan myöhemmälle, kunnes näin joululoman viimeisinä päivinä sain itseäni niskasta kiinni. Sain viikonlopun aikana sidottua kymmentä eri mallia, jokaista viisi kappaletta 10 koossa. Tarkoituksena olisi vielä sitoa samoja perhoja viisi kappaletta jokaista 12 koossa. Uskoisin että siinä alkaisi sitten olemaan tarpeeksi pohjaan kylvämistä larvojen osalta.


Liitsejä aloiteltu

Ei vielä viime kesänä auennut minulle mustan liitsin/liitsin taika. Sai hyvinkin paljon peliaikaa, mutta ei tuottanut tulosta. Sidoin siitä huolimatta rasiallisen liitsejä coneheadilla ja runkohäkilällä. Omasta mielestä tuli ihan mukavan oloisia turrikoita. Liitsejä olisi vielä tarkoitus sitoa jonkun verran, ihan siltä varalta jos ne vaikka alkaakin toimimaan.


Streamerit odottaa

Streamereita en ole vielä varsinaisesti päässyt sitomaan, koska ei ole ollut koukkuja. Freditille on kyllä pistetty massiivinen koukkutilaus vetämään. Muutaman mallin sain kuitenkin hahmoteltua viime talvelta jääneisiin koukkuihin. Streamerilinjalla sidon todennäköisesti muutamat tinselit ja surffit jo nyt sidottujen mallien lisäksi. Kovin montaa erilaista streameria en aio sitoa, kun olen aika huono niitä käyttämään.


Pintureita?

Jossain välissä sidottava muutama Goddard Caddis ja CDC Sedge. Siinäpä ne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti