perjantai 15. heinäkuuta 2011

Suurella joella

3.7 sunnuntaina oli vihdoin aika lähteä ensimmäistä kertaa Suomen Lappiin! Suuntana meillä oli kuuluisa lohijoki Teno, jonne saavuimme sunnuntai-iltana noin 21.30. Majoituimme seuran mökillä, missä en siis itse ollut käynyt vielä kertaakaan. Harmi, sillä mökki oli loistavassa kunnosssa ja varustelu todella hyvä. Ensimmäinen ilta meni joen rannalla istuskellessa ja saunoessa pitkän ajomatkan väsymykset pois.

Maanantaina oli tarkoitus nukkua pitkään, mutta eihän siitä tullut mitään. Aamupäivällä käytiin kirkonkylältä muutamat luvat desinfiointitodistuksineen ja vähän leipää ym. evästä. Iltapäivällä kierreltiin Tenon rantoja mökin ympäristössä ja viriteltiin välineet iltaa varten valmiiksi.

Viikkorauhoitus loppui maanantaina klo. 19.00, jolloin aloitimme kalastuksen Kuoppilasjoen alta. Ensimmäiset tunnit saimme kalastaa kahdestaan ja kaverilla olikin yksi kalatapahtuma titin kanssa, mutta se jäi tärpiksi ja roiskaukseksi. Kalastimme Kuoppilasjoen alla kaksi lupaa aika vähillä unilla, mutta tapahtumia ei tullut enempää, vaikka kaloja näkyi välillä paljonkin ilmassa. Meidän aikana Kuoppilasjoen alta saatiin muutama titti muiden lohiukkojen toimesta.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä suuntasimme Utsjoelle ja se oli minun osaltani reissun paras aamuyö. Sain ensimmäisellä ja toisella laskulla eurotitit ja tunti näiden jälkeen paremman 2380g titin. Kaveri sai sinä yönä yhden titin Utsjoesta. Pienemmät kalat sain yksikätisellä ja isomman kaksikätisellä. Vaikka kalat olivatkin melko pieniä, niin ensimmäiset lohet on aina ensimmäisiä ja tunne oli mahtava.

Kalastimme Utsjoella vielä torstain ja perjantain välisen yön. Kaveri sai yhden eurotitin ja minä kokemusta. Perjantaina iltapäivällä kävimme hotellin alapuolella koittamassa harjusta ja sitähän tuli. Viikossa ei hirveästi kerkeä, joten harjuksen onginta oli vain nopea muutaman tunnin pisto. Kerkesin siinä ajassa kuitenkin koukuttamaan parikymmentä harria, joista suurimmat oli noin 42cm kaloja. Yksi parempi kala oli hetken caddiksessa kiinni, mutta ei valitettavasti pysynyt.

Perjantain ja lauantain välinen yö kalastettiin vielä Utsjoella ja kaveri sai jälleen yhden eurotitin. Lauantai päivä nukuttiin ja iltapäivällä siivottiin mökki ja pakattiin tavarat. Haikein mielin starttasimme auton lauantaina klo. 20.30 kohti etelää. Miehet palasivat Varkauteen sunnuntaina aamulla klo. 08.30, mutta kyllä se vaan niin on, että sielut jäivät pohjoseen.

Kaiken kaikkiaan aivan loistava reissu. Toivottavasti ensi kesänä saan järjestettyä kesätyökuviot niin, että pääsen ainakin viikoksi reissuun pohjoseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti